Izsmalcinātā Elm Court māja Vinčesterā, Anglijā –eleganta stila valstība, ko projektējusi AR Design Studio

Dārgie mūsu foruma pilsētas apmeklētāji, mēs turpinām iepazīstināt jūs ar neparastiem pasaules interjeriem. Elm Court projektēja AR Design Studio. Atrodas Vinčesterā, Anglijā. Interjers ir ieturēts gaišos, neitrālos toņos. Lieli logi ar bagātīgu dabisko apgaismojumu rada relaksējošas elegances iespaidu.

Elm Court māja Anglijā
Elm Court House Anglijā
Elm Court māja Anglijā
Elm Court māja Anglijā
Elm Court māja Anglijā
Elm Court māja Anglijā
Elm Court māja Anglijā

Tā par Elm Court projektu stāsta arhitekti no biroja AR Design Studio:
Ziemeļlondonā pieticīga izmēra divģimeņu māja ar vienkāršu fasādi slēpj elegantu mūsdienu arhitektūru. Nesen pensijā aizgājušie īpašnieki vēlējās izveidot sev perfektu mājvietu. Lai gan viņi dzīvo Londonas ziemeļos, viņi vēlējās atkal sadarboties ar arhitektiem no dienvidu piekrastes, ar kuriem jau bija sazinājušies. AR Design Studio arhitekti priecājās par iespēju atkal strādāt ar vecu klientu.

Galarezultāts bija vienstāva būve, kas piebūvēta pie esošās trīs guļamistabu villas aizmugures. Piebūvē bija paredzēts izveidot jaunu virtuvi, greznu kinozāli, jaunu viesistabu, saimniecības telpu, tualeti un kabinetu. Mēs arī vēlējāmies pavērt plašāku skatu uz dārzu un pievienot vairāk gaismas. AR Design Studio komandu īpaši interesēja pareizas attiecības starp iekšpusi un ārpusi, starp cilvēku un dabu. Viņi varēja saskatīt potenciālu pilnībā atjaunot projekta funkcionalitāti. Šī stratēģija palīdzēja radikāli pārveidot mājas garu un atmosfēru. Koncepcija ir cieši saistīta ar mājas saikni ar dārzu un pozitīvi ietekmēta no iekšējā oriģinālā stila, bet fiziskās izmaiņas ir minimālas.

Tika nolemts atstāt pelēko sienu, kas iet cauri visai ēkai, no galvenās ēkas ieejas durvīm uz jauno piebūvi un tālāk uz dārzu. Tā apvienoja veco pusi ar jauno pusi. Siena it kā atdalīja slēptu, intīmu telpu no modernās piebūves, vienlaikus saglabājot vienotības sajūtu ar atvērta plānojuma viesistabu. Siena sniedzās līdz pat dārzam un izcēlās caur lieliem stikla rāmjiem, kurus varēja pilnībā atvērt. Tie ļāva saules gaismai ieplūst atklātā telpā, pakāpeniski iekļūstot vecajā mājā un radot skaistus gaismas atspulgus. Flīžu grīda veido viengabalainu savienojumu starp iekštelpām un ārpusi. Ja soli pa solim sekosiet līdzi sienai pagalmā, redzēsiet, kur tā beidzas, kur sākas dārzs un daba.
Visa piebūve ir aprīkota ar labu siltumizolāciju. Mājas centrā ir arī funkcionējošs kamīns vietējai apkurei. Grīdas apsildāmās grīdas darbojas visā pirmajā stāvā, nodrošinot komfortablu un efektīvu dzīves vidi. Pabeigtā māja ir saglabājusi savu pieticīgo ārējo izskatu no ielas, bet iekšpusē ir pārveidota. No drūma un drūma uz gaišu, gaisīgu un atvērtu, pateicoties mūsdienīgai piebūvei. Tagad tā ir skaista būve, kas nepārkāpj tradicionālās vērtības, bet ir mūsdienīga un inovatīva.

Elm Court House Anglijā
Dienvidu un rietumu fasāde

Foto ar MartinGardner pieklājību.

Novērtējiet šo rakstu
( Vēl nav neviena vērtējuma )
Pievienojiet komentārus

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: