Kādi alkoholiskie dzērieni nesatur lipekli

Dažu cilvēku ķermeņi nespēj absorbēt lipekli – proteīnu, kas atrodams graudaugos. Vielas pēdas pēc ražošanas tiek glabātas izstrādājumos, alkoholiskajos dzērienos. Tiem, kam ir iedzimta vai iegūta neiecietība, jāizvēlas drošs alkohols bez lipekļa (lipeklis).

Alus

Alus bez lipekļa

ASV pārtikas produktiem un dzērieniem, kas pagatavoti bez kviešu, rudzu vai miežu piedevas, jābūt etiķetēm; daudzas šķirnes ir marķētas ar īpašu simbolu. Eiropas uzņēmumi ražošanā izmanto olbaltumvielu sadalīšanas fermentus un uz pudeles norāda, ka alā nav lipekļa.

Alkohols

Liķieri

Destilēti alkoholiskie dzērieni tiek ražoti bez lipekļa, spirtiem arī to tehniski nav. Ar celiakiju – šīs vielas nepanesamību pret ķermeni – nav problēmu ar šķidruma vai brendija lietošanu, kaut arī dažreiz var rasties blakusparādības.

Sidrs

Sidrs

Tas ir izgatavots no āboliem vai citiem augļiem, tāpēc to var attiecināt uz alkohola sarakstu bez lipekļa. Sidrs ir drošs tiem, kam ir nepanesamība vai paaugstināta jutība pret labību. Ir svarīgi vienmēr izlasīt etiķetes, jo daži ražotāji ražošanā izmanto miežus.

Vīns

Vīns

Visu veidu alkohols ir drošs, ieskaitot portu. Graudu ražošanā kultūraugi netiek izmantoti – tas ir norādīts uz etiķetes. Šim spirtam nav īpaša marķējuma, bet tas ir drošs cilvēkiem ar nepanesamību..

Džins

Džins

Daudzas sugas, kuru stiprums ir 37,5%, tiek ražotas, pievienojot labību, tāpēc tajās ir lipeklis. Gatavajā destilētajā produktā nav vielas, taču tam nav arī īpaša marķējuma. Ar neiecietību džinu var dzert, nebaidoties no blakusparādībām.

Rums

Rums

Destilētas sugas nesatur olbaltumvielas, bet tās nav atbilstoši marķētas, tāpēc izlasiet sastāvu. Uzmanieties no gataviem maisījumiem stipra ruma, ieskaitot graudaugu garšu, pagatavošanai.

Sake

Sake

Gatavošanai izmanto rīsus, koji fermentus, kas izgatavoti no miežiem. Pēc fermentācijas un citiem procesiem nepaliek olbaltumvielu, tāpēc sakē ir droši dzert, ja ir alerģija pret šo vielu.

Tekila

Tekila

Ražošanā izmanto agavu – daudzgadīgu augu bez stublāja, kas nesatur olbaltumvielas. Spirts, kas nesatur lipekli, pamatojoties uz sastāvdaļu, tiek destilēts, tāpēc to ir atļauts lietot dažādu veidu slimībās.

Degvīns

Degvīns

Alkohols ir izgatavots no kartupeļiem un citām sastāvdaļām. Degvīnā nav lipekļa, par ko liecina uzraksts uz pudeles. Reti var palikt pēdas, tāpēc vienmēr ir jāizlasa sastāvs, lai novērstu sekas – gremošanas traucējumi, alerģijas.

Viskijs

Viskijs

Gandrīz visas šķirnes ražošanas laikā satur šo vielu, jo tās ir izgatavotas no labības – auzām, kukurūzas, rīsiem. Galaproduktā pēc rūpīgas tīrīšanas nav olbaltumvielu. Daži cilvēki ar celiakiju mēģina izvairīties no viskija, bet citi to bieži dzer, nemanot no tā sekām..

Vīna dzērieni

Vīna dzērieni

Lielākā daļa no tām ir izgatavotas no miežu produktiem. Ir arī alkohols, kas nesatur lipekli, taču esiet piesardzīgs: iesala šķirnēm tas var būt. Ja Jums ir celiakija, pievērsiet uzmanību vermutam, Jägermeister, šampanietim, brendijam.

Novērtējiet šo rakstu
( Vēl nav neviena vērtējuma )
Pievienojiet komentārus

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: